Möte

Idag var det us möte igen. Vi pratade lite om kommande aktiviteter och likande. Efter det tog vi lite bilder eftersom vi var i behov av en headerbild. Den jag bytt till nu är tills att vi tar en bättre på hela styrelsen :)
Här kommer lite blandade bilder från dagen!
 
Ett försök till headerbild
 
 
Efter mötet var det några som var hungriga
 
 
Såhär kan man också göra
 
 
Greta och Charlotte
 
 
Massa bus
 
 
Ännu mer bus... och en sko
 
 
Glassfika!
 

En solig dag i stallet

Denna soliga dag till ära så hade jag med mig min kamera och knäppte några bilder i stallet. Promenerade runt en stund och tog lite bilder på allt möjligt. Kameran kommer följa med många fler gånger i framtiden så ser ni mig (Evelina) i stallet med en kamera i handen är det bara att komma fram så jag kan ta lite bilder på er om ni vill det! Om ni sedan vill att jag mejlar bilderna till er är det bara att skicka iväg ett mejl till vår mejladress :)
 
Här kommer några av bilderna från dagen!
 
 
Helena gör iordning hästen innan ridningen
 
Greta på sin lilla Pippi
 
De gillade att vara med på bild...
 
... fast Pippi tyckte det var lite jobbigt att kolla in i kameran
 
Grand såg fram emot lektionen ute i det fina vädret
 
Addis stog i sin box och hade det mysigt
 
Vår egna lilla fotomodell Animore var gärna med på bild
 
 
Borka väntar på sin tur att komma in på lektion
 
 
Ravlan myser lite med Helena.. vare sig hon vill eller inte
 
 
Ravlan njöt av solen 
 
Efter ett ridpass i solen hade vår ordförande Helena det mysigt
 
 
Solis var väldigt intresserad av daimglassen som Natalie hade med sig

Musiktorsdag!


Idag är det musik som står på schemat för våra torsdagsaktiviteter! Kom till klubbstugan och var med på bland annat karaoke och andra musikledarenmusiklekar :) det är gratis så det är bara att komma, 17.00-19.00 håller det på!

Torsdagsaktivitet

Hej! 
Var ett tag sedan vi skrev något här på bloggen nu, men det ska vi ändra!
 
Nu på torsdag den 27e mars är det dags för torsdagsaktivitet igen. Denna gånger är det kareoke och andra musiklekar som står på schemat. Nytt för denna gången är även att det är GRATIS och det kommer det fortsätta vara om vi inte säger något annat. Det är alltså bara att komma till klubbstugan vid 17.00 med ett glatt humör. Det håller på till 19.00 och kan man inte komma direkt när det börjar så kan man dyka upp senare!
 
 
 
 
 
 

Helena

 

Jag heter Helena Näslund och är 17 år gammal. Jag sitter som ordförande i USS och har suttit med i styrelsen i flera år med olika poster. Jag sitter även med i distriktsungdomssektionens styrelse där jag just nu sitter på mitt andra år som ledarmot. Brukar vara i stallet de flesta dagarna men rider på ridskolan på onsdagar kl 19.30 och sedan tar jag även hand om min medryttarhäst Ravalliac några dagar i veckan. Jag har sysslat med hästar i snart 11 år. Under min tid på ridskolan har jag fått gå flera utbildningar och även jag började en gång i tiden hålla på att leda på ledgrupperna på lördag, vara stallvärdinna under flera år mm. Jag har även ridit i både hoppgruppen, hoppspecialen men det var dressyren jag fastnade mest för och blev sedan kvar i dressyrspecialen i flera år med massa lärande.

 

Förutom stallet och alla hästar håller jag även på med musik. Jag går just nu mitt första år på Munkebäcksgymnasiet där jag läser Estet- Musik. Det mesta av min fritid går därför till just musiken och att umgås med vänner och familj.

 

Senare i mitt liv vill jag arbeta inom den tredje världen. Gärna volontärarbeta runt om i Afrika, på ett barnhem eller liknande. Att hjälpa och att visa uppskattning till andra är en väldigt viktig del av min vardag och mitt liv.

 
 
 
 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

Torsdagsaktiviteter

Nu kör vi igång med massor av roliga aktiviteter!
 
Vi kommer börja med en grej vi kallar torsdagsaktiviteter där vi kommer hitta på lite olika roliga saker varannan torsdag. Det kommer börja nu på torsdag den 13 mars och sen kommer det fortsätta ojämna veckor fram till V.23.
 
Samling i klubbstugan
Tid: 17-19
Kostnad: 10kr
 
Vi kommer bjuda på lite olika smått och gott beroende på vad det är för aktivitet. 
Här kommer ett schema på vad som kommer hända dessa veckor!
 
V.11 Film Spirit
V.13 Karaoke
V.15 Film ZuperZebran
V.17 Kareoke
V.19 Brännboll
V.21 Grillkväll
V.23 Brännboll
 

Det kan hända att vi ändrar vissa saker till exempel om det spöregnar när vi ska ha grillkväll eller tilknande. 
 
Alla är välkomna till dessa aktiviteter så det är bara att komma :D
 
 
 

Tips

Hej alla!
 
Tänkte bara skriva ner lite tips på sidor att kolla in om ni vill följa med i allt som händer :)
 
Först tycker jag att ni ska gå in på facebook och gilla ungdomssektionens sida. Där läggs det upp information om olika aktiviteter, bilder med mera. 
Sidan heter: Långeberga ridklubbs ungdomssektion
Profilbilden på sidan är en bild på Gregor, så ser ni honom vet ni att ni har hittat rätt
 
Sen tycker jag också att ni ska gilla en sida som heter: Göteborg och Bohusläns ridsportförbund
Där lägger bland annat DUS upp information om sina aktiviteter och lite bilder.
 
Håll också ett litet öga på Långebergas hemsida där information från ridklubben finns. Även där har US en liten flik där ni kan se vad vi har gjort under de senaste åren.
www.langebergaridklubb.se
 
På Svenska ridsoprtförbundets hemsida kan man också hitta massor av intressant information.
http://www3.ridsport.se
 
 
 

US, DUS & CUS

Tänkte göra att litet inlägg om vad dessa orden som vi skriver om här i bloggen så ni vet vad det handlar om. Vi börjar med US som står för ungdomssektionen. Alla som är 0-26 år och medlem i klubben är med i ungdomssektionen. USS däremot står för ungdomssektionens styrelse. Det är vi som har och är presenterade på denna bloggen. Vi har också olika aktiviteter på klubben för er i ungdomssektionen, alltså alla medlemmar i åldrarna 0-26 år! USS har en plats även i stora styrelsen så vi kan vara med och påverka de stora besluten på klubben eftersom vi unga faktiskt är klubbens framtid och våra tankar och ideer är viktiga. 
 
Sen har vi då DUS som står för distriktets ungdomssektion. Vi tillhör distriktet Göteborg och Bohuslän tillsammans med andra klubbar som ligger inom det området. DUS håller också i olika aktiviteter och jobbar med att stärka banden mellan klubbarna. Från Långeberga har vi faktiskt två stycken som sitter med i DUS nämligen Evelina och Helena, som även sitter i USS.
 
CUS är då centrala ungdomssektionen. Hela landets ungdomssektion. De håller också i olika aktiviteter och har även en blogg för de som är mer intresserade om vad de håller på med.
 
Här är länken till deras blogg:
http://ungiridsporten.wordpress.com
 
 
För er som vill läsa mer om US, DUS och CUS kan ni gå in på denna länken till Svenska ridsportförbunder och klicka er runt lite :)
http://www3.ridsport.se/Ungdom/Ungiridsporten/
 
 
Har ni några frågor eller funderingar är det bara att höra av sig till oss :) Mejla eller leta upp oss i stallet!
 
 

Us-weekend dag 2

Us-weekend fortsätter även idag! Dagen fortsätter med massa härliga föreläsningar och DUS årsmöte. Efter det blir det hemfärd till Göteborg igen med massor av idéer och motivation i bagaget!  





Us-weekend

Just nu är Helena och Evelina med och håller us-weekend i Falkenberg på Gits gård. Det är en konferens där DUS Göteborg-Bohuslän tillsammans med Halland samlar ihop ungdomar från de olika distriktet för att lära sig mer om hur man kan utveckla sin ungdomssektionen, sisu arbete med mera. Detta med föreläsningar av olika slag. Vi övernattat på fina Gits gård, äter god mat och har roligt tillsammans! 



Frida

Hej!

Jag heter Frida Laumann och har hängt flitigt i stallet sedan jag började på ridskolan när jag var åtta år gammal. Jag fyller artonår nu till våren, och har hängt kvar på LÅRK ända sedan jag började.

Jag blev en del av ungdomssektionens styrelse runt 2009. Redan innan tyckte jag att det verkade skoj att vara med i USS, men trodde att man behövde uppnå en viss ålder för att vara med. Under mina år i USS har jag varit del av massa roliga aktiviteter, planering, fått åka med på roliga grejer och se andra saker. 2012 var jag vice ordförande. Jag har även varit stallvärdinna i flera år, och det passade mig väldigt bra då jag tycker om att lära ut och hjälpa folk att bli tryggare i stallet. Nu jobbar jag i stallet som teoriledare och har också stallstjänster.

Jag har egentligen inget bra svar på varför jag valde just ridning. Men från första gången jag klev in i stallet var jag fast. Jag älskar att rida, hålla på med hästarna, lära ut om hästar och det arbete som jag får göra i USS. Nu går jag i gulgrupp på onsdagar, men red länge i dressyrspecialen där jag haft Toto, Euro och Coolman. På en bild ser ni när jag tävlade på Euro i en lokaltävling som klubben anordnade.  Jag tycker att dressyr är roligast.

Ett utav mina starkaste hästminnen är när jag kom tvåa på Coolman i en dressyrtävling. Alla blev så förvånade, haha  Sedan är det alltid jättekul i USS när man lagt ner så mycket planeringstid och när en aktivitet verkligen går suveränt.

Kom ihåg att det inte är någon åldersgräns för att vara med i USS. Alla som är mellan 0-25 år får vara med. Så ni inte gör som jag och väntar på allt det roliga  Hejdå!

 

 
 
 

Pauline

Här kommer den första långa presentationen av oss i US styrelsen :)

 

Pauline!

 

Mitt fullständiga namn är Elisabeth Pauline Hallgren, men folk kallar mig Pauline, Paudrull, Paow, Pawo, Line och mycket mer. Kärt barn har många namn, som man säger!

   Jag har ridit på Långeberga ganska många år. Kommer inte ens ihåg när jag började, det var kanske 8 år sedan. Innan det red jag på Tjörns ridklubb, så allt som allt har jag ridit i snart 12 år.

Den första hästen jag red på klubben var Coolman, men Gregor blev min favorithäst. Nu för tiden är min favorit Animore. Jag vet inte varför, men vi har utvecklats tillsammans och jag har verkligen fastnat för den lilla busen. På honom rider jag varje måndag i dressyrspecialen, men jag rider också i sista gruppen på onsdagar.

     Jag är en vanlig, onormal tjej som bor här i fin, fina Göteborg. Jag är sjuton år och går första året i gymnasiet. Jag sitter som sekreterare i Ungdoms Sektionens Styrelse, där jag har hand om att alla protokoll skrivs (där står vad som har tagits upp på mötet). Detta är mitt tredje år i styrelsen och det har varit en rolig erfarenhet att ha med. Anledningen till att jag är med i USS är för att försöka göra Långeberga bättre, att få ihop alla ungdomar genom att ordna sjukt bra aktiviteter och att själv kunna utvecklas.

   Nu har jag babblat på om en hel del. Men jag hoppas att du som läser kan intressera dig i klubben och vad USS gör. Kom gärna fram till oss med idéer, frågor eller om du bara vill snacka lite. Någon av oss brukar alltid finnas på plats!

 

 

 

 
 
 

Vårväder

Hästarna har börjat fälla och klä av sig till vårigare kläder. Vädret är varmare och solen tittar fram ibland. Då tittar även vi ut i padocken!
 
 
 

Us möte

 
Idag var det us möte i klubbstugan. Vi planerade inför vårens alla aktiviteter, fikade lite och försökte få till en snygg bild på oss alla så vi kan byta header här på bloggen. Allt gick bra förutom det sistnämnda så vi kommer nog behöva göra om det. Visar upp resultatet här även om det inte riktigt är av headermaterial ;)
 
 
Detta var bästa bilden vi lyckades få till idag så ni förstår nog hur bra det gick med fotograferingen!
 
 
I väntan på resterande i styrelsen
 
 
 
Fikat var självklart med på detta mötet
 
Någon var väldigt sugen på att börja äta
 
 
 
 

Viktig information

VIKTIG INFORMATION

Till alla er som har skåp/låda på ridskoleloftet.

(räknas ej där privatryttarna har sitt foder)

 

Kallelse till viktigt möte lördagen den 22:e mars 14:00 i klubbstugan. Mötet gäller alla dem som har en låda/skåp på rs-loftet, även om du delar med någon annan.

Om du inte kan komma, skicka ett mejl till [email protected]. I mejlet skriver du att du ej kan komma på mötet. Samt namn, telefonnummer, riddag/ridtid, och nummer på lådan/skåpet. Mejl kan senast skickas 09:00 den 22:e mars.

OBS - om du ej kommer på mötet, och ej skickar ett mejl att du inte kommer, kommer vi tömma lådan/skåpet. Innehållet kommer man kunna att hämta ut från Ungdomssektionensstyrelse, senast den 5 april. Lådan/skåpet kommer falla i Ungdomsstyrelsens ägo.

mvh - Ungdomssektionensstyrelse.

vid frågor - mejla [email protected]

 

 

Vi i USS

Hej alla!
Här kommer bilder på alla vi som sitter i ungdomssektionens styrelse år 2014. Till alla bilder finns även en liten presentation av oss. Sen kommer det komma inlägg där vi presenterar oss lite mer så ni har koll på vilka vi är med lite fler bilder och information. Det kommer även komma upp presentationer om hästarna på ridskolan inom kort. 
 
Glöm inte att om ni har några frågor eller annat så kan ni alltid komma och prata med oss eller mejla. Det kan vara allt från frågor om våra aktiviteter till tips vad vi kan ha på bloggen. Vi blir bara glada om ni kommer med ideer och frågor!
 
 

Mitt namn är Pauline Hallgren, jag är 17 år och sitter som sekreterare i US styrelse. Anledningen till att jag sitter i Us styrelse är för att jag vill göra Långeberga ridklubb bättre, roligare och skapa större gemenskap. I stallet är jag minst två dagar i veckan, måndag och onsdag. 

 

 

Hej!

Jag heter Greta och är tretton snart fjorton år. Jag är ledamot i USS och jag har varit med i ca 4 år! Jag är i stallet nästan varje dag och har en D-ponny tillsammans med Charlotte och Anna, jag rider även lektion på torsdagar och hoppspecialen varannan tisdag.

 

 

Helena Näslund

17 år

Ordförande 

Jag är med i uss då jag tycker att det är viktigt att få de unga rösterna hörda, vara med och jobba för en större samt bättre gemenskap.  Det är även roligt att få arbeta med så engagerade och härliga människor. Att få se den stora utveckling av vårt uss samr vårt individuella arbete är också jätteroligt och lärorikt

 

 

Hej!

Jag heter Charlotte och fyller tretton iår. Jag är kassör i USS. Jag har varit med i USS sedan två år tillbaka och det är fortfarande lika kul!

Jag är i stallet fyra/fem dagar i veckan då jag har en d-ponny som heter Pippi tillsammans med Anna som är min lillasyster och Greta.

 

 

Namn: Frida Laumann. Ålder:18 position: suppleant

är i stallet: ofta onsdag eftermiddag, men är i stallet lite då och då de andra dagarna också :)

Jag är med i uss för att ge möjlighet till medlemmar att gå på roliga aktiviteter, clinics och andra intressanta saker. Samt att uss är ett gött gäng :)

 

 

Hej jag heter Anna och fyller snart elva år!

Jag är suppleant och är inne på mitt andra år i Uss.

Jag är med i Uss för att det är jättekul att vara med och planera alla aktiviteter för ungdomarna på ridklubben!

Jag är i stallet ca fem dagar i veckan. Jag rider på ridskolan på fredagar och för övrigt är jag i stallet med min storasyster (Charlotte) då vi har en d ponny tillsammans med Greta.

 

 

Hej! Evelina heter jag och jag är 18 år och sitter som vice ordförande i styrelsen. Mig kan du hitta i stallet de flesta dagar i veckan, men jag rider på ridskolan på onsdagar och varannan tisdag och jobbar på ridskolan på fredagar och lördagar så då är chansen extra stor att se mig. Jag är med i USS för att jag tycker det är roligt med alla människor och hitta på roliga saker och utvecklas tillsammans.
 

Bilder från horse show

Här kommer fler några fler bilder från horse show som vår duktiga Pauline har tagit :)
                       
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Uss Långeberga ridklubb :)

Välkommen till Långeberga risklubbs ungdomssektions blogg! Här kommer vi informera om olika saker som händer på klubben, våra aktiviteter och massor av bilder :)

RSS 2.0